Rasfatul copilului nu e iubire

copil rasfatat

Ce il face pe un copil sa devina rasfatat? Stim cu totii cum arata, cum actioneaza si cum se aude un copil rasfatat.

Primeste tot ce-si doreste, nu a auzit in viata lui cuvantul NU, crede ca totul i se cuvine, e nemultumit si agresiv. Parintilor lui le lipsesc vointa si autoritatea, asa ca el preia controlul.

Pentru a evita aceasta situatie, noi, ca parinti, trebuie sa spunem uneori nu si sa nu cedam. Trebuie sa ne exercitam controlul si sa ramanem fermi pe pozitie. Da ramane DA si nu ramane NU.

Aveti coloana vertebrala. Nu ezitati. Aveti nevoie de extrem de multa energie ca sa spuneti nu si sa va mentineti pozitia in fata unui pusti rasfatat.

Responsabilitatea voastra nu este sa fiti prieteni cu copiii vostri, nici atunci cand sunt mici si nici atunci cand devin complet independenti. Responsabilitatea voastra este sa le fiti parinti.

Sa incercati sa fiti cei mai buni prieteni ai unui adolescent este lamentabil pentru voi si jenant pentru copil.

Fiti draguti, iubitori, iertatori, fermi, prietenosi, insa nu le fiti prieteni.

Permisivitatea este dusmanul motivatiei. Daca veti alege sa faceti totul in locul copilului, veti creste un adult demotivat.

Cu cat ii veti ajuta si ii veti rasfata mai mult, cu cat le veti inlesni mai multe lucruri in viata, cu atat simturile lor se vor atrofia. Se vor molesi si nu vor mai avea taria de lupta si de a castiga.

Faceti front comun

Parintii trebuie sa faca front comun. Este o batalie cu doi oameni mari impotriva mai multor oameni mici pentru binele celor mici.

Iar micii vostri salbatici sunt experti in strategia “dezbina si cucereste”.

Asa ca faceti un pact ca parinti ca veti face front comun si ca va veti proteja unul pe celalalt.

 

SCRIE UN COMENTARIU - Adresa de email nu va fi publicată

Vă rugăm să adăugați un comentariu
Introdu numele tau aici