De ce egoismul este dusmanul fericirii

O mentalitate egoista reprezinta un obstacol urias pentru o multime de oameni. Este ceva cu care copiii vostri se lupta deja sau cu care se vor confrunta intr-un moment al vietii.

Traim intr-o cultura obsedata de EU: Cum arat? Ce imi pot cumpara? Cum ma simt? Ce ma face fericit? Ce pot face sa-mi usurez viata?

Iar antidotul pentru egoism nu sta in teorie, ci in actiune, iar acea actiune este sa daruiesti.

Copiii va urmaresc: cand munciti, cand cheltuiti bani, cand economisiti, si cand daruiti. Daca nu dati nimic, nimanui, copiii nu vor avea de unde sa invete cum se face.

Daca incercati sa le explicati cum sa ofere, fara sa le aratati cum se face, atunci intregul mesaj despre cheltuieli, economii si donatii se va pierde.

Copilul vede cum faceti ceva si asta are un impact mai puternic decat ce aude ca spuneti.

Cuvintele sunt puternice, insa actiunile sunt si mai puternice. Cel mai mare impact asupra copiilor il au mesajele consecvente de la parinti.

Daca cuvintele si actiunile sunt congruente, ia nastere un mesaj puternic referitor la sistemul de valori al familiei.

Homeostazia

Homeostazia este acea proprietate a unui organism de a-si mentine constant anumiti parametrii.

Confortul si toate facilitatile puse la dispozitie in cultura din ziua de azi ii fac pe copiii sa creasca intr-un fel de bula.

Un pat cald si uscat si trei-patru mese pe zi sunt considerate obligatii etern valabile din partea parintilor.

Sa iesi din casa cu telefonul mobil si laptopul in rucsac si sa te arunci intr-una din masinile parcate in fata casei pentru a merge la scoala pare mai mult un deranj decat o binecuvantare.

Toate aceste lucruri minunate ne pot impiedica sa vedem lumea din afara zonelor noastre sigure de confort.

Sa vezi ca unul dintre copiii tai intelege ca este important sa daruiesti, sa iti surprinzi copiii daruind cu generozitate sau dorind sa fie de folos este de ajuns sa miste inima parintilor.

Laudatii de fiecare data cand ii vedeti facand lucruri pentru altii. Generozitatea poate fi cultivata in inima oricarui copil!

SCRIE UN COMENTARIU - Adresa de email nu va fi publicată

Vă rugăm să adăugați un comentariu
Introdu numele tau aici